Ιστορικό

Η Athens Golf Club Catering ιδρύθηκε το 1994 με έδρα τις εγκαταστάσεις του Γκολφ της Γλυφάδας. Για σχεδόν 20 χρόνια, διέθετε σε αποκλειστικότητα τη χρήση των χώρων δεξιώσεων και διοργάνωσε με επιτυχία πάνω από 8.000 εκδηλώσεις, επαγγελματικού ή ιδιωτικού χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα παρείχε και υπηρεσίες private catering.

Σε αυτό το διάστημα η εταιρία απέκτησε εξαιρετική φήμη για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας και catering που παρείχε και καθιερώθηκε ως μια από τις πρωτοπόρες του χώρου.

Το 2012 η εταιρία αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του Γκολφ και μεταφέρθηκε στο Ελληνικό.

Από το 2008 η εταιρία διαθέτει το Κτήμα Αζάλεια, το οποίο στεγαζεται στη Βάρη, σε μια έκταση 5.000 τ.μ. Πρόκειται για εναν πολυτελή, ατμοσφαιρικό και προσεγμένο χώρο, ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Λαμπτρών, πίσω από τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Διαθέτει ένα εξωτερικό πλατό με ιδιωτικό εκκλησάκι και έναν κομψό εσωτερικό χωρο. Το μενού επιμελείται αποκλειστικά η Athens Golf Club Catering. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 500 άτομα σε banquet και έως 800 άτομα για cocktail.

Το 2008 δημιουργήθηκε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (ΕΛΕΤΕΣ), μια ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής φρέσκου σάντουιτς. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής-συσκευασίας-τροφοδοσίας προϊόντων υψηλότατων προδιαγραφών, τόσο σε επίπεδο ποσοτικής κάλυψης, όσο και σε επίπεδο τεχνικών λύσεων (μηχανημάτων παραγωγής, αποθήκευσης, διανομής, καθώς και άλλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού), η οποία αυξάνει τη δυναμικότητα της παραγωγής της. Δημιουργήθηκε ιδιόκτητο εργαστήριο ποιοτικού και μικροβιολογικού ελέγχου και εφαρμόζεται αυστηρό σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, προκειμένου να είναι εγγυημένη η άψογη ποιότητα των προϊόντων της. Τα προϊόντα διατίθενται χονδρικά σε πελάτες με την επωνυμία τους, ή με τον διακριτικό τίτλο ΕΛΕΤΕΣ για να καλύπονται οι ανάγκες των δικών της κυλικείων και καταστημάτων. Έχει καταξιωθεί πλέον στην ελληνική αγορά, χάρη στην αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων που τη στήριξαν, το σεβασμό στον πελάτη και τα άριστα σε ποιότητα υλικά των μεγαλύτερων ελληνικών και ευρωπαϊκών εταιριών.

Το 2014 ξεκίνησε η ανάπτυξη αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης μαγειρεμένου φαγητού, με την επωνυμία «Το Φαγάκι της Γιαγιάς» τα οποία προσφέρουν καθημερινά φρεσκομαγειρεμένα γεύματα & εδέσματα βασισμένα στην μεσογειακή διατροφή. Σήμερα λειτουργούν τέσσερα καταστήματα (Σύνταγμα, Κολωνάκι, Ιλίσια - Μέγαρο Μουσικής και Μοσχάτο).

Στα τέλη του 2014 η εταιρία ξεκίνησε την εκμετάλλευση κυλικείων σε σημεία στα οποία κηρύχθηκε ανάδοχος κατόπιν συμμετοχής της σε διαδικασίες δημοσίων και εν γένει διαγωνισμών.

To 2017, λόγω αυξημένων αναγκών, η εταιρία μεταφέρθηκε σε νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 2.700 τ.μ. στο Περιστέρι.